Bend “Ki” iz Makedonije pobednik 37. Festivala “Omladina”

Na Stadionu malih sportova u Subotici sinoć je održan tradicionalni muzički festival neafirmisanih bendova, na kojem je ove godine nastupilo 7 učesnika. Pobednik festivala “Omladina 2018” je bend “Ki” iz Kumanova.
Bend "Ki" iz Makedonije pobednik 37. Festivala "Omladina"

Kulminacija večeri bili su koncerti beogradskog benda “Viva Vops” koji je energičnim performansom zagrejao atmosferu za bend “Galija”, koji je upravo na ovom festivalu pre 40 godina zaplovio muzičkom scenom tadašnje Jugoslavije i za preko 4 decenije ostavio dubok trag na domaćoj pop-rok sceni.

Stara postavka, predvođena frontmenom Nenadom Milisavljevićem, poznatijim kao Neša Galija, priredila je Subotičanima skoro sat i po vremena vrhunskog ugođaj u starim hitovima ove legendarne grupe.

Pre glavnog koncerta na binu je izašlo 7  takmičarskih bendova, prezentovalo svoje autorske izvedbe, a žiri je odabrao najboljeg na ovogodišnjem izdanju Festivala “Omladina” – bend  “Ki” iz Kumanova.

– Izuzetno smo srećni što smo pobedili, prevashodno smo došli da se družimo, ovde ima jako puno dobrih bendova. Subotica je divan grad, ovaj festival  ima dugu tradiciju i samim time srećni smo što smo pobedili – kažu iz “Ki” benda

Festival “Omladina” podržava Grad Subotica, a organizuje lokalna Kancelarija za mlade, uz pomoć velikog broja volontera, koji su i sinoć bili od velike pomoći da sve protekne u najboljem redu. Festival je ove godine posetilo oko 2.000 ljubitelja muzike različitog ukusa.

Share:

Leave a Reply