NEPRIJATELJ PRELAZI ZEKU I KI NA ŠESTOM POZITIVNOM KONCERTU 1. DECEMBRA U NOVOM SADU

Šesto izdanje novosadskog Pozitivnog koncerta biće održano 1. decembra u Shamrock baru. Nastupaju novosadski bend Neprijatelj Prelazi Zeku i Ki iz Kumanova ovogodišnji pobednik Zaječarske Gitarijade.

Pozitivan koncert u Novom Sadu održava se od 2012. godine u organizaciji Udruženja Prevent u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Muzički program biće upotpunjen pratećim sadržajem i obezbeđivanjem novogodišnjih paketića za decu obolelu od HIV-a.

Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPZ.HQ
Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPZ.HQ

Bend Neprijatelj Prelazi Zeku oformljen je 2012 godine u Novom Sadu od strane muzičara sa iskustvom sviranja u raznim bendovima (Kolaps, Tona, Frontline, Deponija zvuka, Tetrapank, Under Pressure). Svoj rad su od početka bazirali na autorskoj muzici.

Do sada su objavili dva albuma: “Vreme je” (2015.) i “S naše strane ulice” (2017.) su za izdavačku kuću Nocturno media.

Trenutno koncertno promovišu drugi album pa svi koji su propustili novosadsku promociju imaju priliku da slušaju Zeke na Pozitivnom koncertu i osete neverovatnu energiju koju šalju sa bine.

Njihov zvuk je žestok, a pesme odlikuju tekstovi sa jasnim porukama, direktnim bez okolišanja. Oba albuma možete besplatno preuzeti na njihovom sajtu OVDE.

Ki/ Photo: Facebook @kioficijalnastranica
Ki/ Photo: Facebook @kioficijalnastranica

Ki  je electro art bend iz Kumanova (Makedonija) nastao početkom 2015. godine posle cepanja benda Epten koji iza sebe ima jedan objavljeni album, nekoliko video zapisa  i veliki broj nastupa.

Nesvakidašnji zvuk, eksperimentisanje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, propraćen autentičnim tekstovima na makedonskom jeziku glavna je karakteristika novoformiranog benda Ki. Jedan od zapaženijih nastupa bio je na Demofestu u Banjaluci 2016. godine na kome je Ki, iako nije osvojio jedno od pobedničkih mesta, uspeo je da pokupi brojne pozitivne kritike od strane balkanskih medija.

Kao pobednici mini gitarijade u Vranju bend je nastupio i ujedno pobedio na 51. Zaječarskoj Gitarijadi 2017. godine.

Posle toga usledili su i nastupi na North Festu u Kolašinu (Crna Gora) i Joy Festu (Kriva Palanka, Makedonija).

Ki je do sada objavio dva singla “Grad” i “Kristalen krug” i radi na prvom albumu koji bi trebalo da se pojavi na tržištu krajem ove godine, a upravo te pesme sviraće na Pozitivnom koncertu.

Svirka počinje u 21:00 čas, a ulaz će biti besplatan.

 

  

Share:

Leave a Reply